Nu råder en paus mitt i all stress

När hörrni nu tar jag en paus mitt i allt pluggande!

Har skrivit klart min dramaturgianalys som jag håller på med och som ska in i morgon. Det jag gör då är att jag analyserar två filmer: - En typisk Hollywood film som har en så kallad anglosachsisk dramaturgi samt en mer konstnärlig och djupare typ av film som har en episk- lyrisk dramaturgi.

Jag har valt filmerna Indiana Jones och den försvunna skatten som en typisk hollywood film, och Reservoir Dogs, eller på svenska De Hänsynslösa (en personlig favorit) som episk-lyrisk.
Jag måste dock säga att jag fortfarande anser att en analys och tolkning av film är väldigt individuell och går efter egna upplevelser som man kan koppla till filmen, men jag använder mig nu mer av olika begrepp och teorier som skulle kunna tas i beräkning.

Shit...märker att jag fortfarande är kvar i min hemtenta...så nog om den nu! =)

Annars händer här inte så mycket vid sidan av plugget, hehe låter som jag har ett fartfyllt liv...hmm...

Men härliga saker som händer och har hänt är:

Min vän Emilia har flyttat till Falkenberg och snart kommer min vän Linda också att flytta hit! WOOOHOOO!

Har aldrig haft mina vänner så nära geografiskt sätt utan vi har bott en bit ifrån varandra. Kommer så väl ihåg alla telefonsamtal som lät ungefär såhär:

"- OKej men ska vi vara hos dig då?
-Okej, men går det någon buss idag?
-ehh, oj, nej det verkar inte så.
-Nähä, men tror du dina föräldrar kan skjutsa?
- Nej inte idag, men dina då?
- Ehh, nä verkar inte så.
- Nähä men vi syns i skolan i mon då.
- okej vi ses i mon!"

Nu låter det mer: "-Ska vi ta en fika i dag? -Japp kommer förbi sen."
En helt annan situation helt enkelt och en defenitivt roligare sådan. =)

Något annat kul är att jag och Peter firade 5 år tillsammans den 4:e november, i fredags för att vara exakt och detta firar vi med att dra till köpenhamn på lördag och gå på Tivoli. Tror jag kommer få min första julkänsla där. Tänk att vi är inne i november nu! Vart tog oktober vägen?

Förresten, en annan sak som hände på vår 5 årsdag var att jag var och gjorde klart min tatuering på "Hillbilly Twist Tattoo". Nu har wonderwoman fått en textrad från "Heroes" av David Bowie som sällskap. Ska bjussa på en bild.

Ett hett tips: Om du har en dålig hårdag som jag har idag, knyt en sjal om huvudet. Denna fina röda sjal har jag valt, fick den i present av Linda. Den är läckert röd!
NU: åter till plugget
Musik: Amy Winehouse med favoriten "He Can only Hold Her"

HEj SVEJs!
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp