Edinburgh 4

Hej allesammans!
Tusan vad helgen gick fort! Jag jobbade på biblioteket i Göteborg och sedan cyklade jag hem i kylan från stationen och stannade inne resten av kvällen med en pizza! Min kära sambo jobbade sent =( och kom inte hem förrän runt kl 23 någon gång.
 
Men hur som, inlägget ska ju handla om lite fortsättning på Edinburghresan och vi fortsätter med dag 4 helt enkelt.
 
 
Började dagen med en selfie i spegeln. Tyckte det var på sin plats.
 
Visst är det ett gulligt litet hus! Här är entrén och där man betalade inträde till The Royal Botanic Garden. Ett jättefint ställe, med stor park och palmhus. Rekommenderar verkligen detta! Gör en utflykt, gå runt och kika på alla fina miljöer och kanske ta en fika?
 
Finaste Emma vid vad jag tyckte liknade jätte-rabarber!
 
Vackert.
 
Var bara tvungen att ta kort på den här häftiga granen! Alltså, kolla på grenarna! Ser ut som tentakler eller något liknande.
 
Såg ut så här på nära håll.
 
 
Hittade en liten söt bibliotekslåda mitt bland all grönska. Kul att man kan få in bibliotek och boklånstankar överallt, även här.
 
Här var palmhuset, och där man skulle börja sin tur på den långa färden genom alla växthus och tropisk värme. En väldigt vacker byggnad tycker jag. Och sen alla pelargoner i entrén! Ljuvligt!
 
Så fint!
 
Palmer och pelare. Vackert.
 
 
En lilja av något slag?
 
Älskar klängväxter!
 
Man tenderar ju att ta väldigt mycket kort när man går runt i en sån här miljö, vilket inte är så kul att fylla inlägget med, så jag trappar ner på det nu (tog säkert 300 bilder den här dagen). Här är vi i en avdelning med gigantiska näckrosblad! Så himla fint!
 
HIttade så klart till turistshopen efter ett tag och hittade även den finaste termosen på länge! Blev inget köp tyvärr, pga lite för dyr. Men väldigt fin så att den förtjänar att visas upp!
 
 
Efter vår lilla tur i parken och The Royal Botanic Garden gick vi längs gatorna och hittade en seconhand och vintageshop som heter Barnardos Vintage. Skulle finnas en del i Edinburgh, men vi hittade bara den här. Tyvärr inget som köptes med hem, men en väldigt charmig butik.
 
Kolla tapeten och telefonen!

Söta koppar fanns där givetvis också!
 
 
Skyltningen var väldigt hipp och fin!
 
Efter många timmar på upptäcksfärd var det verkligen dags för lunch! Den åt vi på Eteaket på 41 Frederick Street. Så mysigt ställe som var specialiserat på alla olika tesorter. Den bestod av en Afternoon Tea, med en halv macka med hummus och tomat (så god!), en superfin scone med cream cheese och sylt och den lilla vit- och rödspräckliga saken ni skymtar är en liten macaron.
 
Fick in en kanna med det godaste te jag någonsin druckit! Smakade jul och kommer inte ihåg om det hette något med Bombay Dreams... eller något liknande. Hur som, smakade mycket och påmminde om julen. Tummen upp! (Fick t.o.m. in ett litet timglas med mitt te. Killen som serverade sa på väldigt snabb skotsk dialekt att när sanden runnit ner så var det dags att dricka, för starkare än så blev det inte. Fick fråga en gång extra vad han menade pga dialekten. Det fick jag göra ofta under resan, hann inte med i svängarna när de snackade ju! Men det vägdes upp med hur trevliga alla var. Verkligen, såå hjälpsamma!)
 
Sen gick vi längs Princes Street och kunde inte motstå vyerna och att ta ännu ett kort (!) på dessa vackra byggnader. Det var så breathtaking hela tiden!
 
 
Det var den dagen! Snart kommer inlägget om en av de sakerna man måste göra om man åker till Edinburgh. Arthur Seat!
 
På återseende!
 
 
 
 
 
 
 
 
| |
Upp