Byt ut vår kulturminister!

Japp, så känner jag spontant efter att denna morgon ha vaknat upp och hört talas om hur vår kulturminister skar i en tårta föreställande en afrikansk kvinna som skriker när man skär i tårtan, i nedre delen av tårtan, vilket kan liknas till underlivet,  vilket kan liknas till kvinnlig omskärelse/stympning. Alltså, har folk ingen respekt?! Konstnären kan likaså ta sig en funderare om hans konstverk va så passande, om inte bara fruktansvärt respektlöst och ett resultat av ett ointelligent handlande.
här är länken till aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14690952.ab

Läste på aftonbladet att konstnärens syfte inte var att lyfta upp ämnet om könsstympning, men samtidigt blir det just detta ämne man kopplar till som åskådare och det känns som ett hån mot de som varit med om denna fruktansvärda händelse och man förstår inte hur vissa kan ha mage att göra så! I en film från aftonbladet ser vi hur folk skär sig en tårtbit och när man gör detta skriker tårtan, alltså, detta är då konstnären själv som sitter under bordet men som är huvudet på tårtan.
Det sjuka är att alla verkar tycka att det är en lustig och rolig situation, och när tårtan börjar skrika ställer sig två kvinnor och tar kort och filmar med sina smartphones och verkar inte  bry sig om den absurda situationen. 

Det är en mycket känslig fråga som tar form här och detta är oacceptabelt, detta så kallade "konstverk" är ett hån mot kvinnor som varit med om könsstympning och blivit nedvärderade, det är rasistiskt och det är osmakligt och jag SKÄMS!
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp