Edinburgh

Hej!
 
Här var det längesedan jag skrev något över huvudtaget, vilket är tråkigt då jag gillar att skriva av mig då och då. Det är mycket med både plugget då jag precis börjat läsa en master i Bibliotek- och informationsvetenskap på heltid och samtidigt jobbar jag en hel del. MEN, jag ska inte klaga för det är samtidigt jättekul!
 
Hur som helst. Jag har precis kommit hem från en underbar resa som jag och min fina vän Emma gjorde nu i förra veckan. Vi besökte nämligen Skottland, och mer exakt Edinburgh! Alltså, får ni chansen tycker jag verkligen att ni ska åka dit, för det är en riktig sagostad vill jag lova! Mängder av gamla vackra hus, slott och arkitektur som får en att tappa andan.
 
Vi var där från tisdagen den 29 sep till söndagen den 4 okt, och inte en droppe regn under hela resan! Kan ni fatta?! Vi prickade in en vecka med sol och värme. (köpte en regnjacka innan jag åkte, kanse därför)
 
Vi åkte bussen från flygplatsen till Waverley station vid lunchtid, och eftersom vi inte kunde checka in förrän kl 15, så satte vi oss med våra resväskor och varsin lunchmacka i den vackra parken Princes Street Gardens. En stor park omringad av alla dessa vackra byggnader. 
 
Många edinburg-bor hade hittat dit denna vackra dag.
 
Och precis ovanför parken hittade vi denna vackra Scott monument med klickar av färgsprakande pelagoner. Byggnaden är ett monument för den skotska författaren Sir Walter Scott. Man kunde betala 4 pund för att gå upp i utkikstornet, men det fick vänta.Vi hade ju all packning med oss och orka släpa den uppför trapporna!
Nä, vi satt kvar i gräset, försökte ta lite kort. Ser ungefär ut så här på alla kort med oss båda på. Klarar inte av solen i ögonen så bra... Sedan gick vi runt och tog kort på allt som var så breathtaking! "Åh, titta!" Klick. "Men herregud så vackert!" Klick. "Alltså...!" Klick. Ungefär så lät det när vi vandrade runt Edinburgs grönområde.
 
Alltså, pelargoner, byggnader i nygotisk stil fick en att ta lite för mycket kort, som man nu väl hemma igen, sitter och går igenom och en hel del har faktiskt hamnat i papperskorgen, tyvärr.
 
Medan vi gick runt och beundrade parken med all vår tunga packning träffade vi den sötaste lilla damen som började prata med oss om vädret. Hon verkade lite bekymrad över oss då vi gick runt med resväskor och frågade gång på gång om vi hade "a place for the night". Vi försäkrade henne om detta, men hon verkade inte tro oss först. Måste verkligen trycka extra på hur trevligt folk det finns i denna stad! Varje gång vi stannade till med kartan kändes det som att folk kom fram och ville hjälpa till.
Edinburgh slott. Alltså vilken mäktig byggnad.
Efter vår vistelse i Princes Street Garden var det äntligen dags att ta buss nr 10 till ett område som hette Merchiston och vårt hotell, Martin's Guesthouse. Kanske kan man ska kalla det Bed and Breakfast? Väldigt mysigt var det i alla fall. Här ovan en sista vy på Old Town som jag knäppte. Ser ut som från en saga.
Till slut kom kvällen och vi begav oss till Nicholson Street, Old Town där vi hittade den indiska restaurangen Kalpna som serverade endast vegetariska rätter. Ett stort plus under hela resan till Edinburgh, att överallt man gick var det superlätt att få något vegetariskt! Lyckan var enorm!
Min mat: Tomatsås med mandel, potatis med ost och koriander och massa annat gott. Till detta hade jag Naan bröd.
Väggen vid vårt bord. En väldigt mysig restaurang. Rekommenderas!
Bästa resekamraten.
Efter maten gick vi till Tesco, köpte 5 liter vatten och promenerade hem till hotellet. Det var dag 1. To be continued...
 
 
 
Resa | Edinburgh, Kaplan, Princes Street Gardens, Resa, Scott Monument, Skottland | |
Upp