Midsommarkransen

Hej allesammans!
 
 
Tänkte bara visa hur jag gjorde min midsommarkrans detta året. Jag vet att många köper blommor för att binda kransar men om man har möjlighet och kanske har en tunn plånbok för tillfället kan man ge sig ut och plocka lite vilda blommor.
Försökte ta en liten selfie men det blev som det blev, lite för ljust och små ögon hehe.
 
Jag gav mig ut dagen innan midsommarafton med cykel och sekatör. Borta vid cykelvägen jag brukar ta när jag ska till secondhandbutiken, där hittade jag massor av björkar vid vägen. Där klippte jag av små kvistar och fyllde hela cykelkorgen med grönt björkris. Tycker om att ha mycket grönt i min krans. Sen har jag en förkärlek till lupiner som också fanns vid björkarna. Det är oftast lila/rosa och passar fint i en krans. Dock känns det inte som de håller så många dar så om kransen ska hålla och vara färsk i många dar innan så råder jag er att ta en annan blomma.
 
En bukett med smörblommor och hundkex passar också bra för en krans. De brukar man kunna hitta vid vägdiken och liknande. Här hittade jag dem vid en cykelväg. Men de är också blommor som inte håller så himla länge, så bäst att göra kransen dagen innan eller samma dag. Men som sagt, det finns mycket av dem och det kostar ingenting! 
 
Så här såg min slutgiltiga bukett ut när jag var redo för att cykla hem och börja binda min krans.
Ganska vackert eller hur?
 
Hittade en liten kompis bland hundkexen också.
 
Dagens fångst utspridd på trallen!
 
När man gör själva "skelettet" till kransen brukar jag använda mig av ståltråd, vilket jag tror de flesta gör. Vanlig enkel ståltråd som man brukar ha hemma någonstans i en verktygslåda, eller ja i alla fall har min sambo lite som jag kan låna hihi.
 
 
 
Försök att mäta runt huvudet på ett ungefär hur stor krans du behöver göra. Men försök att göra den lite mindre än vad du tror att du behöver. Det är tråkigt när den blir för stor och den bara ramlar ner.
 
Under tiden hittade jag ännu en liten kompis som jag släppte ut i trädgården. Typ den minsta snigel jag någonsin sett!
 
Efter att ha tagit en bunt, en näve med björkris, lupiner, börjat binda med ståltråd runt och runt kransens skelett så blev slutresultatet det här! Haha, ni ser att det sticker ut lite kvistar och så men jag gillar det "naturliga" i det.
 
Det blev som sagt en Big Ass midsommarkrans. Lite tips från mig som ni kan bära med er till nästa midsommar!
Lycka till!
 
 
 
Det som är fint | | En kommentar |
Upp